Kibbeh van wagyu

De wereldberoemde Libanese ballen maar dan gevuld met bulgur en supermals, zelfgedraaid wagyugehakt. Extra smaak komt van een uitgekiende specerijenmix van onder meer korianderzaad, piment, zwarte peperkorrels, kruidnagel, komijnzaad, kaneel en nootmuskaat.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Spoel de bulgur af in een zeef, schep in een kom met een snuf zout en schenk er 75 ml kokend water bij. Dek af en laat 1 uur wellen en afkoelen.
  2. Rooster alle specerijen behalve de nootmuskaat in een droge, hete koekenpan een paar minuten tot het gaat geuren. Vijzel samen met de nootmuskaat fijn.
  3. Snijd de biefstuk in kleine blokjes en hak het met een mes fijner. Voeg ½ tl van het specerijenmengsel toe (bewaar de rest in een potje) en circa 3 gram zout. Meng goed door en voeg de bulgur toe. Laat 30 minuten op temperatuur komen.
  4. Proef en voeg naar smaak zout, peper en eventueel meer van het specerijenmengsel toe. Serveer met wat kleine muntblaadjes, een paar druppels olie en wat knapperige groenten.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 30 g bulgur
  • 300 g wagyubiefstuk
  • 20 g zoete ui, zeer fijngesnipperd
  • 2 kleine takjes munt
  • pittige olijfolie
  • knapperige groenten (zoals radijs, komkommer, gemsla)

Specerijenmix:

  • 1 tl korianderzaad
  • 1 el piment
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 1 tl kruidnagel
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Publicatie datum: 28 september 2022

Gerelateerde recepten