Wilde eendenfilet met currysaus
Klassieke wilde eend met een moderne Aziatische twist. De currysaus met zilveruitjes zorgen samen met de gesmoorde groenten voor een fijne variatie in smaken.
Ook in het wildseizoen gaan groenten steeds meer een hoofdrol spelen, denk aan aardse groenten zoals winterpenen, pastinaak, knolselderij, knolraap, spruiten en pompoen.
Zorg ervoor dat je gerechten in evenwicht zijn en dat de componenten elkaar aanvullen. Probeer daarnaast tijd te besparen waar je kan. Zo kan je bij deze hertenfilet met geroosterde kool, aardappelwafels en olijvenjus de kool en aardappelwafels in de mise-en-place al klaarzetten.
Maak voor jezelf de afweging waar je tijd in wilt stoppen en wat je zelf wilt maken, en waar je met behulp van kwalitatieve basis-ingrediënten tijd kunt besparen. Ook bij dit gerecht is ervoor gekozen om een kant-en-klare fond als basis voor de saus te gebruiken. Door deze te verrijken met sjalotten, olijven en een tapenade wordt er toch een eigen, moderne twist aan gegeven.
Met minder mensen in de keuken en verschillende personeelsleden die op verschillende dagen werken, krijg je helaas niet altijd dezelfde constante smaak waar jouw gasten voor terug komen.
Met het gebruik van kwalitatieve basisproducten houd je ruimte over om bijvoorbeeld een extra garnituurtje te maken. Als je zelf een demi-glace maakt ben je hier soms tot wel 20 uur mee bezig. Bespaar deze tijd door te kiezen voor een kwalitatieve kant en klaar demi-glace; een klassieke basis waar je veel afleidingen van kan maken en je eigen signatuur aan kunt geven. De Knorr Professional Demi-Glace is een gebruiksklare saus, maar met een smaakintensiteit en glans alsof deze zelfgemaakt is.
Demi-Glace van Knorr Professional is breed inzetbaar en eenvoudig in bereiding. De saus is een goede basis voor wild, zoals wilde eend, duif, hert, ree, haas en wild zwijn.
Naast de Knorr Professional Demi-Glace zijn er ook andere kwalitatieve sauzen die goed passen bij wildgerechten, zoals rode wijnsaus, wildfond, gevogeltefond of kalfsjus. Alle deze sauzen hebben een hoge smaakintensiteit en kunnen als basis gebruikt worden voor sauzen bij wildgerechten.