Eiwitvrije îles flottantes

Drijvende eilandjes, waarbij de îles zijn gemaakt van aquafaba, het lekvocht van kikkererwten. Ze ‘drijven’ in een vanillesaus van plantaardige melk en room en zijn gegarneerd met ruim karamelsaus.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng 150 ml melk met 2 eetlepels suiker en de slagroom en breng aan de kook. Meng de rest van de melk met de maizena, de kurkuma en de vanillepasta. Schenk het hete mengsel al roerend bij het maizenamengsel, schenk alles terug in de pan en laat 1 minuut zacht doorkoken. Laat afkoelen. Roer af en toe.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken, vang het vocht op (gebruik de kikkererwten in een ander recept). Klop de aquafaba op met een mixer en voeg rustig de overige suiker toe. Klop het helemaal stijf.
  3. Verdeel de vanillesaus over 4 diepe borden of kommen. Schep een flinke lepel van het kikkererwtenschuim erop en karamelliseer met de gasbrander. Serveer direct met karamelsaus eromheen.

Ingrediënten

  • 200 ml plantaardige melk
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 100 ml plantaardige slagroom
  • 2 tl maizena
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl vanillepasta
  • 1 blik (400 g) kikkererwten (met vocht)
  • karamelsaus, naar smaak

Publicatie datum: 27 september 2022

Gerelateerde recepten