Low carb glutenvrije ravioli van knolselderij

Een bijzonder en buitengewoon smaakvol gerecht. De knolselderij wordt in dunne schijfjes geblancheerd en gebakken en vervolgens gevuld met een heerlijke paddenstoelen-ricottavulling. Frisse peterselie en hartige parmezaan maken het af. 

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de knolselderij met een mandoline of snijmachine in plakken van 2 mm. Steek er rondjes uit van circa 6 cm. Kook de rondjes 1 minuut in water met wat zout en laat afkoelen. Hak de restjes knolselderij grof.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de gehakte knolselderij 5 minuten. Blus af met de witte wijn, bouillon, melk en room en voeg de foelie en laurier toe. Kook alles in 15 minuten gaar. Verwijder de foelie en laurier en pureer met een staafmixer. Zeef en breng op smaak met peper en zou (voeg als de saus te dik is wat groentebouillon toe.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de gemengde paddenstoelen in 5 minuten goudbruin. Bestrooi met peper en zout en zet apart. Verhit de overige olie en bak hierin de kastanjechampignons 10 minuten op middelhoge stand gaar. Voeg de helft van de gemengde paddenstoelen toe en bak nog 2 minuten. Laat iets afkoelen.
  4. Snijd de blaadjes van 6 takjes peterselie fijn. Pureer of hak het champignon-paddenstoelenmengsel grof en meng met de ricotta, peterselie, de helft van de Parmezaanse kaas en citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.
  5. Verdeel rondjes selderij over warme borden, schep er wat van het champignon-paddenstoelen-ricottamengsel op en dek af met een selderijrondje. Verdeel de overige paddenstoelen erover en zet alles 1 minuut in een oven van 120°C. Verhit de saus en verdeel over de ravioli. Pluk de overige takjes peterselie en verdeel over de borden. Besprenkel met olie en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij, geschild
  • 4 el olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • 100 ml groentebouillon + extra om te verdunnen
  • 100 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 1 stukje foelie
  • 1 laurierblad
  • 250 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd
  • 100 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 100 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 8 takjes peterselie
  • 150 g ricotta
  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • rasp van 1 citroen

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten