Glutenvrije fattoush

De lekker kruidige Israëlische salade fattoush dankt zijn naam aan de krokante stukjes pitabrood erin. In dit recept wordt glutenvrij desemwitbrood gebruikt.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht Bijgerecht Brunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd het brood in plakjes. Meng 2 eetlepels olijfolie met de baharat en een snuf zout. Bestrijk de broodplakjes met dit mengsel en rooster ze 6 minuten in een oven van 180°C lichtbruin en knapperig.
  2. Meng de sla, tomaten, ui, olijven, peterselie, koriander en granaatappelpitjes door elkaar. Maak een dressing van de rest van de olijfolie en de granaatappelmelasse. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Breek het brood en schep met de dressing door de salade.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ½ glutenvrij desemwitbrood (diepvries), ontdooid
  • 8 el olijfolie
  • 1 el baharat
  • 2 stronkjes little gem, in reepjes en gewassen
  • 4 trostomaten, in partjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 el ontpitte olijven
  • 8 takjes bladpeterselie, grof geplukt
  • 8 takjes koriander, grof geplukt
  • 1 granaatappel, de pitjes losgemaakt
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 1 citroen, uitgeperst

Publicatie datum: 27 september 2022

Gerelateerde recepten