Katjang pedis zonder pindas

De pinda’s zijn in dit recept vervangen door kikkererwten die een half uur worden geroosterd. Ze worden met kerriepoeder, chilipoeder, cayennepeper en knoflookpoeder gekruid en, omhuld met een laagje aardappelzetmeel, gefrituurd.

Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
1
Bereidingstijd
40 minuten
Wachttijd
12 uur

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten onder ruim water circa 8 uur wellen.
  2. Giet ze af en laat ze drogen op een ruime schaal met keukenpapier. Verhit een ruime koekenpan zonder vet en rooster hierin de kikkererwten 30 minuten op middelhoge stand. Schud ze regelmatig om. Laat ze afkoelen.
  3. Meng de bloem met het kerriepoeder, chilipoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, suiker en 1 theelepel zout. Voeg een paar eetlepels water toe tot het een dikke pasta is.
  4. Bestrooi de erwten met het zetmeel, schud alles door en schep het in een zeef. Schud even door zodat je te veel zetmeel weghaalt. Schep de erwten door de kruidenpasta. Doe de erwten een voor een in de frituur. Frituur ze in porties in 5 minuten mooi bruin in olie van 170°C. Bestrooi naar smaak met zout en serveer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 150 g gedroogde kikkererwten
  • 4 el bloem
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl suiker
  • 3 el aardappelzetmeel
  • frituurolie

Publicatie datum: 27 september 2022

Gerelateerde recepten