Halal kipnuggets

Het beslag van de nuggets van halal kip wordt gekruid met onder meer mosterd-, knoflook-, en chilipoeder. De rozenharissa-mayonaise erbij zorgt voor een geraffineerd accent.

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Draai de kip met 1 theelepel zout en 1 ei in de keukenmachine tot een gladde massa. Verdeel dit mengsel in porties ter grootte van nuggets. Gebruik daarvoor een spuitzak en druk de nuggets daarna met natte handen in vorm. Wentel ze door maizena en leg ze op bakpapier.
  2. Meng het andere ei met het mosterdpoeder, uiengranulaat, knoflookpoeder en chilipoeder. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de bloem erdoor en voeg 6 eetlepels water toe tot het een dik beslag is.
  3. Meng de harissa met de mayonaise. Haal de nuggets door het beslag en frituur ze in 4 minuten gaar en lichtbruin in frituurolie van 170°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de rozenharissa-mayonaise.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g halal kipfilet, in stukjes
  • 2 eieren
  • 6 el maizena
  • 1 el mosterdpoeder
  • 1 el uiengranulaat
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el bloem
  • 1 el rozenharissa
  • 3 el mayonaise
  • frituurolie

Publicatie datum: 27 september 2022

Gerelateerde recepten