Lactosevrije crème brûlée

Een echte crème brûlée, maar dan van plantaardige room en plantaardige melk. Smaakmakers zijn vanillepasta en suiker.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
2
Bereidingstijd
10 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Meng de ‘slagroom’ met de ‘melk’, vanillepasta, citroenrasp en suiker in een pan. Meng de agar erdoor en breng al roerend aan de kook. Laat wat afkoelen en verdeel het over 2 ovenschaaltjes. Laat minstens 1 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
  2. Maal de rietsuiker in een molentje fijn. Bestrooi de crème met de rietsuiker en brand de suiker met een gasbrander. Serveer direct.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 150 ml plantaardige slagroom
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 tl vanillepasta
  • rasp van een ½ citroen
  • 30 g fijne suiker
  • 2 g agaragar
  • 4 el rietsuiker

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten