Vegan ‘kip‘saté

Een heerlijke veganistische saté van kapstuckjes, die hoog op smaak is en authentiek wordt geserveerd met ringetjes bosui en natuurlijk gefrituurde uitjes.

Gang
Bijgerecht Component Lunchgerecht
Aantal Personen
12
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Dep de stuckjes droog. Bestrooi met uiengranulaat en komijn-, koriander- en knoflookpoeder. Meng er 3 eetlepels ketjap door en marineer een uur (of langer) afgedekt in de koelkast.
  2. Meng de pindasaus met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de overige ketjap en de sambal toe en kook het rustig door.
  3. Rijg de stuckjes aan spiesen. Bestrijk een grill met wat olie en gril hierop de spiesjes 5 minuten rondom. Serveer met de saus en bestrooi met de bosui en gefrituurde uitjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 600 g veganistische kipstuckjes (diepvries), ontdooid
  • 1 tl uiengranulaat
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 5 el Uno’s kitchen ketjap semarang
  • 3 el instant pindasaus (korrels)
  • 1 tl sambal oelek
  • olie, naar eigen inzicht
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 el gefrituurde uitjes

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten