Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kruid het hertfilet met zout en peper en braad het in de geklaarde boter naar gewenste gaarheid.
Laat het vlees rusten en snijd het vervolgens in mooie plakken.
Kool
Halveer de savooien kolen in de lengte met een mes.
Meng de olie met de curry en verdeel deze over de kolen. Kruid ze met wat zout en peper en leg ze op de snijkant op vetvrijpapier op de bakplaat.
Rooster ze gedurende ca. 30 minuten op 170ºC en zet de ven van de oven laag.
Haal de geroosterde kool uit de oven en snijd ze in parten.
Aardappelmousseline
Breng de melk met de boter aan de kook. Voeg de aardappelpureepoeder toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Morillesaus
Stoof de sjalot in de boter en voeg de morilles toe. Blus af met de rode port, Madeira en de malaga en reduceer het geheel tot de helft in.
Voeg het water toe, breng het geheel aan de kook en roer de kalfsjuspoeder erdoor. Laat de saus nog een paar minuten rustig koken.
Opmaak
Verdeel het vlees en de groenten over de borden. Garneer met de kale en de postelein en maak het geheel af met de saus. Serveer er eventueel wat gebakken spruitjes bij.
Met liquid concentrates breng je niet alleen je gerechten snel op smaak maar je kunt ze ook als basis gebruiken voor al je soepen en sauzen. En ze zijn zowel koud als warm toepasbaar.
Met liquid concentrates breng je niet alleen je gerechten snel op smaak maar je kunt ze ook als basis gebruiken voor al je soepen en sauzen. En ze zijn zowel koud als warm toepasbaar.
Als chef wil je alleen maar het beste voor je gasten. Dat geldt ook voor de gerechten van je menukaart als je die voor bezorging aan wilt bieden. Met hier en daar een kleine aanpassing maak je jouw bestsellers klaar voor delivery en take a way.
De oorsprong van de harira soep ligt in Marokko. Er zijn vele variaties van deze soep te vinden in Marokko en Algerije. De soep wordt traditioneel tijdens de ramadan bij het verbreken van het vasten gegeten.