Harira met lamsvlees en orzo en harissa (op basis van Marokkaanse Harira Soep)

Een goede soep kan op verschillende manieren gemaakt worden. Wij serveren drie recepten van deze soep elk met een andere basis.

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

Soep

  1. Breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.
  2. Voeg de kikkererwten en de harissa toe en laat de soep gedurende 8 minuten rustig koken.

Garnituur

  1. Kook de orzo in water met wat zout beetgaar.
  2. Pluk het lamsvlees en snijd het grof.

Opmaak

  1. Verdeel de orzo met het lamsvlees over de kommen en schep de soep erop
  2. Garneer met de koriander en de cress.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Soep

  • water 2 l
  • kikkererwten uit blik, afgespoeld 250 g
  • harissa 10 g
  • Knorr wereld Marokkaanse Harira Poeder opbrengst 20 l - 130 g

Garnituur

  • orzo 70 g
  • lamsschenkelvlees gekookt 300 g

Opmaak

  • koriander tak 10 tak
  • Ghoa cress 0.50 bakje

Publicatie datum: 18 oktober 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant

Knorr Professional Soepen

Met de Knorr Professional soepen maak je op een efficiënte manier marge.