Venkelsoep met sinaasappel en oregano

De groen-witte venkel knol heeft een anijsachtige smaak die perfect combineerd met sinaasappel en oregano.

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

Soep

  1. Stoof de venkel samen met de ui, oregano, venkelzaad en wat peper in de olie.
  2. Voeg het water, sinaasappelsap en de roomkaas toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Voeg de bouillonpoeder toe en kook de soep voor tenminste 15 minuten.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.

Garnituur

  1. Rooster het venkelzaad en vijzel het tot een fijn poeder. Pel de appel en snijd deze in fijne brunoise.
  2. Maak de venkel schoon en houd het venkel groen apart.
  3. Snijd de venkel in julienne, blancheer en laat de venkel uitlekken.
  4. Rooster de venkel julienne kort met behulp van een gasbrander

Opmaak

  1. Verdeel de gesneden appel in de kommen en schep de soep erop.
  2. Maak de soep af met de geroosterde venkel, venkelpoeder, venkelgroen en wat oregano olie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Soep

  • venkel in grove stukken gesneden 500 g
  • witte uien, blokjes 100 g
  • verse oregano 5 g
  • venkelzaadjes 1 g
  • gemalen peper
  • olijfolie 20 g
  • water 8 dl
  • sinaasappelsap 2 dl
  • roomkaas 100 g
  • Knorr Professional Groentebouillon poeder krachtig 50L 30 g

Garnituur

  • venkelzaadjes 2 g
  • granny smith appel 1 st
  • venkelknol 0.50 st

Opmaak

  • oregano olie 50 g

Publicatie datum: 18 oktober 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant

Knorr Professional Soepen

Met de Knorr Professional soepen maak je op een efficiënte manier marge.