Hutspot met hertenstoof
Hutspot van zoete aardappel, paarse peen en rode ui met een klassieke stoof van hertenvlees
Een veelgemaakte fout is stoven met mager vlees. Stoofvlees met een beetje vet is lekkerder, want dat geeft meer smaak af. Riblappen, runderlappen en sukadelappen zijn ideaal. Deze delen van het dier hebben namelijk veel beweging gehad. Ze hebben daardoor genoeg vet en worden tijdens het stoven erg mals.
Een Le Creuset braadpan koop je met levenslange garantie op fabricage- en kwaliteitsdefecten. De pan is geur-, kleur- en smaakneutraal door de duurzame emaillelaag aan binnen- en buitenzijde. De pan houdt warmte goed vast en is geschikt voor alle warmtebronnen. Le Creuset braadpannen zijn er in diverse maten, vormen en kleuren.
Stoofvlees bereiden in de slowcooker geeft het beste, meest malse resultaat. Dit komt door de constante lage temperatuur. Een nadeel, net als in de oven, is dat het vlees niet verkleurt. Los dit op door het vlees eerst aan te braden in de pan en vervolgens met alle andere ingrediënten in de slowcooker te doen.
Bij Sligro kun je ook terecht voor kant-en-klare oplossingen. Je vindt ze onder het merk Meesterschap van het Huis. Deze gerechten met grote stukken vlees produceren we in onze eigen productiekeuken Culivers. Kies je voor wild? Dan heeft onze verspartner Ruig mooie wildstoofschotels in zijn assortiment.