Cambodjaanse amok

Een snelle viscurry, waarin frisse smaken als citroen, limoen en koriander afgewisseld worden met pittige rawit en zachte kokosroom. Hoofdingrediënten zijn kabeljauw en garnalen.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Vijzel het citroengras, de laos, gember, sjalotten, knoflook en citroenblad tot een puree. Voeg koenjit, trassi en limoenrasp toe en vijzel nog even door. Verhit de olie en bak hierin de puree 10 minuten (voeg als het aanbakt wat water toe). Voeg de ongesneden rode en groene rawit, eventueel het citroenblad, 200 ml kokosroom en 100 ml water toe en stoof alles 5 minuten.
  2. Verdeel de kabeljauw en de garnalen over de bananenbladeren en verdeel de curry erover. Stoom 15 minuten in de oven of in een stoommand. Check of de vis gaar is. Besprenkel met de rest van de kokosroom en wat rode peper.

TipEr worden ook wel eens eieren door de curry geroerd. Als je het dan stoomt dan stollen de eieren en krijg je een beetje de structuur van (hartige) custard of flan.

Ingrediënten

  • 2 stengels citroengras, fijngesneden
  • 25 g laos, geschild en fijngehakt
  • 25 g gember, geschild en fijngehakt
  • 4 banaansjalotten, in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 verse blaadjes citroengras (of 8 gedroogd)
  • 1 tl gemalen koenjit
  • 1 tl garnalenpasta (trassi)
  • rasp van 1 limoen
  • 2 el neutrale olie
  • 1 rode rawit, heel
  • 1 groene rawit, heel
  • evt. 4 verse limoenblaadjes
  • 300 ml kokosroom
  • 400 g MSC kabeljauwfilet, in stukken van 4 cm
  • 400 g gepelde grote garnalen
  • 8 bananenbladeren
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 4 takjes koriander, grof gesneden

Publicatie datum: 27 september 2022

Gerelateerde recepten