Myanmarese auberginesalade

Simpel en snel: een salade van gestoomde aubergine. ui en knoflook. De dressing bestaat uit sesamolie en limoensap, de garnering uit pinda’s, noten, zaden en koriander.

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines elk in de lengte in 6-8 dunne parten. Bestrooi met grof zeezout en laat 30 minuten staan. Veeg het zout eraf en stoom de aubergines in een stoomoven of stoommand in 15 minuten gaar. Stoom de laatste 5 minuten de ui en knoflook mee.
  2. Leg de aubergines op een schaal of bord, besprenkel met de sesamolie en limoensap. Laat nog 10 minuten intrekken. Bestrooi met de pinda’s, noten, sesamzaad en koriander.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 2 el sesamolie
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 el geroosterde pinda’s
  • 1 el geroosterde cashewnoten
  • 1 el zwart en bruin sesamzaad
  • 4 takjes koriander, gehakt

Extra: stoommand

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten