Colombiaanse torta di tres leches

Met als basis een kant-en-klare kapselbodem is dit recept verrassend makkelijk. De drie soorten zuivel combineren heerlijk met vanille, limecurd en passievrucht.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Klop 200 ml slagroom stijf met de suiker. Zet even in de koeling. Meng de rest van de slagroom met de melk, de gecondenseerde melk en de vanillepasta.
  2. Leg een bodem op een bord en prik erin met een vork. Bestrijk met de helft van het melkmengsel. Het kapsel neemt het open wordt hierdoor iets sponzig. Meng de helft van de geklopte slagroom met de limecurd en bestrijk de bodem hiermee.
  3. Leg er een plak kapsel op, prik met een vork en bestrijk met het overige melkmengsel. Schep de geklopte slagroom erop, bestrooi met de merenguekruimels en schep het passievruchtvlees erop. Serveer meteen.

Ingrediënten

  • 275 ml slagroom
  • 20 g suiker
  • 50 ml melk
  • 75 ml gecondenseerde melk
  • 2 tl vanillepasta
  • 2 ronde kapselbodems 18 cm ø (diepvries), ontdooid
  • 3 el limecurd
  • 1 grote merengue, verkruimeld
  • 2 passievruchten

Publicatie datum: 27 september 2022

Gerelateerde recepten