Iraanse walnoot-dadelcakejes (Ranginak)

Deze cake bestaat uit een bodem van boter, bloem, havermout, suiker, kaneel en kardemom. Het mengsel mag even koken en daarna in een schaal in de koeling opstijven. Topping van walnoten en dadels erop en klaar!

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
20
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Smelt voor de bodem de boter en voeg de andere ingrediënten toe. Laat op lage stand al roerend een paar minuten koken. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en verdeel het mengsel erover in een laag van circa 1 cm. Laat 30 minuten afkoelen in de koeling.
  2. Draai de 75 gram walnoten met de dadels in een kleine keukenmachine tot een puree (voeg afhankelijk van de vochtigheid van de dadels eventueel wat water toe). Verdeel over de bodem en druk de 20 halve walnoten erin. Laat 30 minuten opstijven in de koeling. Snijd in vierkantjes en serveer.

Ingrediënten

Bodem:

  • 150 g boter
  • 100 g bloem
  • 30 g havermout
  • 25 g lichte basterdsuiker
  • 1 tl kaneel

Topping:

  • 75 g walnoten + 20 halve
  • 450 g zachte dadels, ontpit

Ovenschaal van circa 15 x 20 cm

Publicatie datum: 27 september 2022

Gerelateerde recepten