Libanese melkpudding (Mahalabia)

Een feel good pudding van met suiker opgekookte melk, room en crème fraîche. Oranjebloesem geeft een internationaal tintje, geroosterde hazelnoten zorgen voor een krokantje en gekonfijte sinaasappelschil levert het zoetje.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng 200 ml melk met de slagroom, crème fraîche en suiker en verwarm in een steelpan. Meng de rest van de melk met de maïzena en schenk het al kloppend bij de room. Breng al roerend aan de kook en laat binden. Zet de warmtebron uit en roer af en toe om velvorming te voorkomen.
  2. Schenk de helft van het oranjebloesemwater erbij, proef en voeg beetje bij beetje de rest toe. Blijf proeven, als het te sterk wordt, voeg dan niet alles toe.
  3. Verdeel de pudding over kommetjes. Je kunt hem lauw serveren of eerst in de koeling zetten. Bestrooi met de hazelnoten, verdeel de sinaasappelschilletjes erover en besprenkel met bloemenhoning. Garneer eventueel met eetbare bloemen.

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml crème fraîche
  • 40 g suiker
  • 3 el maïzena
  • 50 ml oranjebloesemwater
  • 50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • 12 stukjes gekonfijte sinaasappelschil
  • 4 tl bloemenhoning
  • evt. eetbare viooltjes

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten