Krokante kleefrijsttaartjes uit Laos (Khao Jee)

Het zijn bijna hartige koekjes, deze kleefrijsttaartjes. Ze krijgen hun smaak van onder meer knoflook, rode peper, koriander en vissaus. Krokant worden ze door de gekookte rijst een dag in de koeling te laten staan alvorens ze te bakken.

Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
12
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
1 dag

Bereidingswijze

  1. Kook de kleefrijst gaar, giet af en laat afkoelen. Laat de kleefrijst een dag in de koeling staan, zodat het knapperiger wordt.
  2. Vijzel de knoflook, peper, suiker en de stelen van de koriander tot een pasta. Maak er een dip van door de vissaus, limoensap en -rasp en de blaadjes van de koriander erdoor te roeren. Maak van de rijst 12 of 16 balletjes en druk deze plat (dat gaat het beste met natgemaakte handen).
  3. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de koekjes (eventueel in porties) rondom lichtbruin. Bestrijk de koekjes met ei en bak ze nog een keer. Herhaal dit zodat er een laagje ei rond het koekje komt. Serveer de koekjes met de dip.

Ingrediënten

  • 300 g kleefrijst
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 rode peper, grof gehakt
  • 2 tl rietsuiker
  • 10 takjes koriander
  • 4 el vissaus
  • sap en rasp van 3 limoenen
  • neutrale olie
  • 2 eieren, losgeklopt

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten