Hertencarpaccio met kruidenmayonaise

Hertencarpaccio met krokante pappadums, verfijnde kruidenmayonaise en vijgenconfituur. Een smaakvolle en elegante starter.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en frituur hierin de pappadums kort zodat ze in omvang verdubbelen, maar wel licht van kleur blijven. Laat uitlekken.
  2. Pureer de dragon en dille door de mayonaise en schep in een spuitzak.
  3. Leg de hertencarpaccio op de pappadums. Zet er kleine stipjes van de kruidenmayonaise en kleine stipjes vijgenconfiture op. Garneer met de cressen, bloemetjes en overige kruiden en serveer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1/2 liter zonnebloemolie
  • 4 naturel pappadums
  • 4 takjes dragon + extra om te garneren
  • 3 takjes dille + extra om te garneren
  • 2 el mayonaise
  • 4 pakjes hertencarpaccio (diepvries), ontdooid
  • 2 el Siciliaanse vijgenconfiture, glad gepureerd en in een spuitzak
  • paar plukjes Veine Cress
  • paar plukjes Tahoon Cress
  • paar plukjes Rucola Cress
  • paar eetbare bloemetjes

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 24 juni 2024