Runderbiefstuk met pepersaus

Runderbiefstuk met pepersaus, geroosterde roseval aardappeltjes en spinazie.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Kruid de runderbiefstuk met peper en bak deze mooi rosé in de geklaarde boter.
  2. Snijd het vlees en kruid het na met zout.
  3. Meet en weeg alle ingrediënten af in een pan met uitzondering van de kookroom.
  4. Meet en weeg alle ingrediënten af in een pan met uitzondering van de room.
  5. Breng het geheel aan de kook.
  6. Voeg de kookroom toe en laat het geheel nog een minuut doorkoken.
  7. Was de aardappels en snijd ze in gewenste vorm en gelijke grootte.
  8. Meng ze met wat olijfolie en kruid ze met zout, peper en rozemarijn.
  9. Rooster ze in de oven gedurende ca 18 minuten op 175˚C.
  10. Was de spinazie, en laat deze goed uitlekken.
  11. Roerbak de spinazie in wat boter en kruid met zout en peper.
  12. Verrijk de spinazie door op het laatste moment wat kaas en pijnboompitten toe te voegen.

Opmaaktip

Verdeel de runderbiefstuk samen met de geroosterde aardappels en de spinazie over de borden. Maak het geheel af met de pepersaus.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 10 st runderbiefstuk á 150 g per stuk
  • geklaarde boter
  • 3 g Knorr Professional Puree Knoflook
  • 15 g Knorr Professional Puree Peper
  • 7 g cognac
  • 2,5 dl Knorr Professional Authentic Demi-Glace
  • 1 dl room
  • 800 g roseval aardappels
  • olijfolie
  • 2 tak rozemarijn
  • 1,2 kg spinazie
  • 100 g pijnboompitten, geroosterde
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

Publicatie datum: 01 februari 2023