Schnitzel jagersstijl met aardappelpuree en gebakken witlof

Een jagersstijl schnitzel is een heerlijk herfstgerecht voor op de menukaart. Maak dit gerecht compleet met een smaakvolle aardappelpuree en gebakken witlof.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Bak de schnitzels aan beide kanten bruin en krokant.
  2. Smelt de boter en stoof hierin fijngesneden sjalotjes samen met de champignons. Blus af met de witte wijn en voeg een halve liter water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de Knorr Jachtsaus toe. Voeg de Knorr Primerba Champignon en Knorr Primerba Dragon toe en kook de saus gedurende 5 minuten.
  3. Snijd augurk in fijne brunoise en voeg deze op het laatst toe.
  4. Breng het water samen met de melk en de boter aan de kook. Voeg al roerend de Knorr 1-2-3 Aardappelpuree met melk toe en breng op smaak.
  5. Maak de witlofstronkjes schoon en trek ze vacuüm met de Knorr Professional Intense Flavours Citrus Fresh, boter en zout en peper.
  6. Kook de witlofstronkjes gedurende ca. 30 minuten op 100°C stoom in een combisteamer.
  7. Koel de witlofstronkjes snel terug in ijswater. Halveer de stronkjes, paneer ze met wat bloem/paneermeel en bak ze bruin in wat boter.
  8. Verdeel de puree samen met de witlof en de schnitzels over de borden. Schep de saus erbij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 10 st schnitzel
  • 10 g boter
  • 40 g sjalotjes, fijngesneden
  • 100 g champignons, plakjes
  • 45 g Knorr Jachtsaus
  • 0,5 dl witte wijn
  • 10 g Knorr Primerba Champignon
  • 10 g Knorr Primerba Dragon
  • 40 g augurk
  • 7 dl water
  • 3 dl volle melk
  • 150 g roomboter
  • 200 g Knorr 1-2-3 Aardappelpuree met melk
  • zout en peper
  • 20 st witlof
  • 25 g Knorr Professional Intense Flavours Citrus Fresh
  • 75 g boter
  • zout & peper
  • 30 g bloem met paneermeel
  • 30 g boter

Publicatie datum: 30 augustus 2023