Varkenshaassaté met satésaus en rijst

Varkenshaassaté met kimchi, gebakken rijst, satésaus, uitjes en klassieke kroepoek. Een klassieker bij vele eetcafés!

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Bak of grill de satéspiesen goudbruin.
  2. Doe de Calvé Satésaus Indonesia en het water in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
  3. Kook de Conimex Parboiled Rijst met wat zout. Giet de rijst af als deze gaar is en laat de rijst droogstomen.
  4. Snijd de prei en de spitskool grof en bak deze samen met de Knorr Primerba Knoflook in wat olie.
  5. Voeg de kimchi toe en vervolgens de rijst. Bak het geheel en breng op smaak met wat Conimex Ketjap Manis.
  6. Frituur de Conimex Kroepoek ongebakken.
  7. Serveer de satéspiezen met de rijst, satésaus Conimex Sambal Oelek en Conimex Atjar Tjampoer

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 20 st satéspiesen
  • 400 g Calvé Satésaus Indonesia
  • 4 dl water
  • 500 g Conimex Parboiled Rijst
  • 300 g prei
  • 300 g spitskool
  • 10 g Knorr Primerba Knoflook
  • olie
  • 300 g kimchi
  • 60 g Conimex Ketjap Manis
  • 100 g Conimex Kroepoek ongebakken
  • 500 g Conimex Atjar Tjampoer
  • 20 g gebakken uitjes
  • 2 g geroosterde sesamzaadjes
  • 50 g Conimex Sambal Oelek

Publicatie datum: 30 augustus 2023