Slim inkopen en ruime marges

Maandmenu

Als foodprofessional weet je hoe belangrijk het is om je gasten constant dezelfde kwaliteit en vertrouwde smaak te bieden, vooral in tijden van personeelstekorten kan dat erg lastig zijn. De bekende hardlopers op je menukaart, zoals biefstuk, hamburger, saté, spareribs en zalm zijn niet weg te denken. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je kwaliteit consistent blijft met minder tijd?

Voordelen van een maandmenu

Werken met maandmenu’s is een interessante optie. Het maakt werken met seizoensgebonden producten bijvoorbeeld mogelijk. Bovendien creëert het bij je gasten een gevoel van exclusiviteit tegenover het normale menu. Met een maandmenu kun je marges optimaliseren door slimme inkoopkeuzes te maken en kosten te besparen.

Een goed doordacht maandmenu of een special van het huis trekt niet alleen gasten aan, het kan zeker ook je marges vergroten. Ontdek de voordelen van werken met deze slimme menuconcepten zonder in te leveren op creativiteit.

Onze culinair adviseurs hebben een aantal handige tips voor je. Ze kijken regelmatig naar de basisingrediënten van populaire gerechten waarmee je tijd kunt besparen, zodat jij meer ruimte hebt om je eigen signatuur aan het gerecht toe te voegen.

Denk aan het inkopen van:

  • Voorgegaard vlees
  • Voorgesneden groenten
  • Of gebruik kant-en-klare bouillons of kruidenpasta’s

Op deze manier kun je de bereidingstijd verkorten zonder concessies te doen aan de smaak en kwaliteit die je gasten verwachten.

Wil je geen enkele actie missen en slim inkopen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en tips om jouw keuken efficiënter en winstgevender te maken. Mis geen enkele kans om inspiratie op te doen en blijf je gasten verrassen met heerlijke gerechten.

Altijd op de hoogte

Ontvang de laatste aanbiedingen, acties en inspiratie!