Producten van eigen bodem en uit het seizoen

Prachtige kleuren en heerlijke smaken uit eigen keuken én van eigen bodem: het lenteseizoen biedt volop inspiratie om met bekende en verrassende producten het seizoen volop te vieren. Met producten zoals oesters, zuiglam en asperges zet je het pure lentegevoel op tafel.

Een greep uit het lente assortiment

Inspiratie met het lente assortiment

Meer met oesters

Oesters: een ware delicatesse. Ga voor een luxe voorgerecht met oester, kaviaar en bubbels of combineer de oesters met asperges en een crème van bieslook en peterselie. Óf laat je inspireren door een van vele andere recepten met oester.

Geitenlam

Geitenlam is vol, romig en ietwat zoetig en mild van smaak. Enorm voedzaam en op veel verschillende manieren te bereiden: van rosé geitenlamfilet op stokjes tot een lamsbout bereid op de barbecue. Laat je inspireren! 

Zuiglam

Een ultiem stukje seizoensvlees met een opvallende eigen smaak en sublieme malsheid: zuiglam is een ware delicatesse. Verkrijgbaar in vele uitsnijdmanieren: van zuiglamsrack tot zuiglamsbout. Tip: probeer eens de zuiglamkoteletjes met watermeloen van de barbecue.

Sietses reis door Nederland

Onze eigen Executive chef van ZiN inspiratielab, Sietse Blummel, nam ons mee op reis door Nederland langs lokale leveranciers en creërde met 'het witte goud' de lekkerste gerechten met producten van eigen bodem.

Yerseke: Piets oesters van 'Zeelands Roem'

De reis begint in Yerseke bij Zeeland's Roem waar Zeeuwse oesters worden gekweekt. Of ook wel " het best bewaarde geheim in een kluisje", zoals Piet Gommers het zelf zegt. Sietse maakte met deze 'zilte, Zeeuwse zaligheid' een gerechtje met asperge en crème van bieslook en peterselie.

Zeeuwse oester met asperge en crème van bieslook en peterselie

Piets oesters
Martiens natuurvlees

Tilburg: Martiens natuurvlees

De reis wordt brengt ons verder naar Tilburg, waar Martien Limousin-runderen houdt. Van deze robuuste, gespierde runderen komt het meest smaakvolle, malse vlees. Sietse maakte met dit Hollandse natuurvlees een heerlijk gerecht.

Hollands natuurvlees met asperge, rouleau van asperge, pomme fondant en aspergejus

Woerden: Huugs en Jans kaas van Reypenaer Kaashuis

We eindigen de reis in Woerden waar neven Huug en Jan de traditionele Reypenaer kaas maken. Al sinds 1906 worden hier kazen op traditionele manier gerijpt, dat wil zeggen: zonder machines, koeling of verwaring. Dat geeft de unieke Reypenaer smaak. Met deze kaas maakte Sietse een bijzonder kaasgerecht.

Kaasgerecht van 3 soorten Reypenaer, asperge, tomaat en olijf

Huugs en Jans kaas