Hartige en zoete croissant

Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
2
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Bak de croisantjes af.
  2. Doe nutella in een spuitzak en spuit banen op het croissantje.
  3. Beleg het croissantje met de merengues en schaaf hier wat chocolade overheen.
  4. Dresseer er wat parteltjes van mona lisa overheen.
  5. Garneer de croissant af met bloemetjes.
  6. Verwarm het croissantje, snij deze open en vul het croissantje met 2 strips verwarmde bacon.
  7. Breng water aan de kook met zout, een scheut azijn en pocheer hier een scharrelei in.
  8. Spoel het ei eventueel koud om het later te verwarmen of dresseer het meteen op het croissantje.
  9. Verwarm de Hollandaise en doe deze in de kidde met 2 patronen. Zorg dat de Hollandaise lauwwarm is.
  10. Snij wat bieslook en garneer het croissantje af.
×

Tip

  • Zet de ingrediënten van te voren klaar.
  • Serveer het gerecht bij een high-tea.
  • Gebruik ipv gemberpuree sereh puree

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 st. croissant
  • 2 eetlepels nutella
  • 6 stuks de merengue de maro
  • 25 gram Tony chocoloni framboos wit (dit heb je nodig als massa om te raspen)
  • 5 gram mona lisa callebaut chocolade parels
  • Enkele viooltjes/ citrusafrikaantjes
  • 2 strips gebakken bacon
  • 1 heel ei
  • Scheut azijn
  • 5 gram gesneden bieslook
  • Knorr Hollandaise uit de slagroomkidde

Publicatie datum: 29 april 2022

Gerelateerde recepten