Carrotcake met zure garnituren

Carrotcake met abrikozenjam, gedroogde abrikoos en lemoncurd

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
40 minuten 10 minuten
Wachttijd
4 uur

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de carrotcake een nacht in de koelkast
  2. Doe de abrikozenjam in een kleine sauspan en voeg het water toe. Zet de pan op middelhoog vuur en verwarm ongeveer 5 minuten.
  3. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap erdoor. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Pureer het mengsel in een blender of keukenmachine tot een gladde saus.
  5. Schep de saus op het bord en sla met een lepel op de saus voor een speels effect.
  6. Plaats de carrotcake op de saus
  7. Snijd de gedroogde abrikoos in partjes en haal deze door de suiker. Leg de gesuikerde abrikoospartjes op de carrotcake.
  8. Spuit de lemoncurd speels op de carrotcake.
×

TipKleed het gerecht verder aan met eetbare bloemblaadjes.

Ingrediënten

  • Maison Niels de Veye Carrotcake vegan, doos 4 stuks
  • 100 gram kopje abrikozenjam
  • 50 gram 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram gedroogde abrikoos
  • 100 ml lemoncurd

Publicatie datum: 13 april 2023

Gerelateerde recepten