Carrotcake met zoete garnituren

Carrotcake met linten van gesuikerde bospeen, reductie van worstelsap en atsina cress

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
40 minuten 10 minuten
Wachttijd
4 uur

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de carrotcake een nacht in de koelkast
  2. Schil de bospeen en snijd deze in dunne slierten met behulp van een dunschiller of mandoline.
  3. Meng de suiker en water in een pan en breng het aan de kook op middelhoog vuur.
  4. Voeg de bospeen slierten toe aan de pan en kook deze gedurende 5-7 minuten, of tot ze zacht zijn en de suikersiroop is ingedikt.
  5. Roer de boter door de pan tot deze volledig is gesmolten en de bospeen slierten bedekt.
  6. Haal de pan van het vuur en laat de bospeen slierten afkoelen in de suikersiroop.
  7. Giet de 1/2 liter wortelsap in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Laat ongeveer 15-20 minuten rustig inkoken tot het sap is gereduceerd tot ongeveer een kwart van de oorspronkelijke hoeveelheid.
  8. Laat de gereduceerde wortelsap afkoelen.
  9. Leg de carrotcake op het bord. Garneer met de gesuikerde bospeen en dresseer met wortelsap reductie.
  10. Garneer met Atsina cress.
×

TipJe kunt de reductie van wortelsap ook aanpassen aan jouw smaak door bijvoorbeeld kruiden of specerijen toe te voegen om de smaak te versterken.

Ingrediënten

  • Maison Niels de Veye Carrotcake vegan, doos 4 stuks
  • 4 bospeentjes in verschillende kleuren
  • 1/4 kopje suiker
  • 1/4 kopje water
  • 1 eetlepel boter
  • ½ liter wortelsap
  • Atsina cress

Publicatie datum: 13 april 2023

Gerelateerde recepten