Plaatpizza met truffel, paddenstoelen en parmaham

Plaatpizza met truffel paddenstoelen en parmaham.

Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Rol het pizzadeeg uit op een rvs plateau of ovenplateau.
  2. Meng de crème fraiche met de truffeltappenade en smeer dit over de pizzabodem.
  3. Strooi de gesneden paprika verdeeld over de pizzabodem.
  4. Strooi de rode uit verdeeld over de pizzabodem.
  5. Snij de beukenzwammen los en verdeel deze over de pizzabodem.
  6. Rasp de helft van de parmezaanse kaas over de pizzabodem.
  7. Bak de pizza af in een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 12 minuten.
  8. Beleg de pizza met parmaham.
  9. Raps de parmezaanse kaas over de pizza.
  10. Leg dungesneden kastanjechampignon over de pizza.
  11. Beleg de pizza met rucola en snij deze in de gewenste porties.
×

Tip- Varieer met verschillende groenten, kazen en ham.
- Maak een keer een vegetarische variant.

OpmaaktipDresseer de pizza op een mooie houten borrelplank.

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny pizzadeeg
  • 100 gram crème fraiche
  • 1 eetlepel truffeltappenade
  • 1 gesneden rode paprika
  • 1 dungesneden rode ui
  • 1 pakje beukenzwammen
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 50 gram parmaham
  • 20 gram kastanjechampignons
  • 10 gram rucola

Publicatie datum: 02 november 2022

Gerelateerde recepten