Hartige tartalette Mexico

Hartige tartalette ‘Mexico’ gebrande maïs, popcorn en koriander

Gang
Hapje Lunchgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng 3 dl roereimix met 50 gram tomaten salsa.
  2. Bak de tartelettes met het mengsel in een voorverwarmde oven van 170 graden ongeveer 12 minuten af.
  3. Snij de maïs in banen van de afgekookte maïs en brand deze met een brander af.
  4. Plaats de afgebakken tartalette centraal op bord en beleg de tartalette met 3 stukken gebrande maïs.
  5. Snij de cherrytomaat in tweeën en dresseer 3 halve tomaten op het gerecht.
  6. Verwarm de stukjes gegrilde paprika kort en leg deze op de tartalette.
  7. Leg de popcorn verspreid op de tartalette.
  8. Snij de rode peper in dunne ringetjes en dresseer deze naar smaak op het gerecht.
  9. Verstuif met een kwast wat poeder van gerookte paprika over de tartalette.
  10. Garneer de tartalette af met wat blaadjes koriander.
×

Tip

  • Varieer een keer met bijvoorbeeld pulled beef.
  • Je kunt de basis van de tartelettes prima voorbereiden.

Ingrediënten

  • 3 dl roereimix gepasteuriseerd
  • 50 gram tomatensalsa (BRESC)
  • 4 st tartalettes
  • 1 maiskolf afgekookt kant en klaar
  • 6 stuks cherrytomaat
  • 60 gram gegrilde paprika (kant en klaar)
  • 10 gram gezouten popcorn
  • ½ rode peper vers
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • Enkele blaadjes koriander / Ghoa cress

Publicatie datum: 20 mei 2022

Gerelateerde recepten